Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Ülkemizin son 19 yılda yazdığı başarı hikâyesinde ulaşım yatırımlarımızın çok büyük rolü var”

“Ülkemizin son 19 yılda yazdığı başarı hikâyesinde ulaşım yatırımlarımızın çok büyük rolü var”
REKLAM ALANI
15.07.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın-Kurucaşile Yolu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Ülkemizin son 19 yılda yazdığı başarı hikâyesinde ulaşım yatırımlarımızın çok büyük rolü vardır. Aynı şekilde 2023 hedeflerimiz ile 2053 ve 2071 vizyonlarımızda da ulaşıma büyük önem veriyoruz. Ulaşım projelerimizi planlarken ve hayata geçirirken, sadece bugünün problemlerine neşter atmakla kalmıyor, aynı zamanda ülkemizin geleceğini garanti altına alacak bir bakış açısıyla hareket ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın-Kurucaşile Yolu Açılış Töreni’ne canlı bağlantı ile katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, açılışı yapılan Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu “Çakraz-Karaman Köyü Kesimi’nin” hayırlı olmasını diledi.

Bu yolun güzergâhının, Fatih Sultan Mehmet’in Çeşm-i Cihan, yani “dünyanın gözbebeği” olarak tarif ettiği bir coğrafyadan geçtiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amasra’nın merkezinde yer aldığı bu bölge, tarihî dokusu ve tabii güzellikleriyle Batı Karadeniz’in en nadide yerleri arasında bulunuyor” dedi.

Son yıllarda, Türkiye’nin turizm alanında yakaladığı ivmeye bağlı olarak, bölgenin yurt içinden ve yurt dışından ciddi sayıda turist çekmeye başladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Ancak, bölgenin zorlu coğrafi şartları, turizm ve diğer alanlardaki potansiyelinin tam manasıyla hayata geçmesine engel teşkil ediyordu. Özellikle ulaşım konusunda, hem buralarda yaşayan kardeşlerimiz, hem de bu güzergâhı kullanan yolcularımız sıkıntılarla karşılaşıyordu. Bu sorunu çözmek amacıyla; Doğu-Batı yönünde ulaşımı sağlayan Bartın ile Amasra’yı Kurucaşile ve Cide’ye bağlayan 90 kilometre uzunluğundaki yolu, 75 kilometreye düşürecek şekilde yeniden projelendirdik. Peyderpey hizmete açtığımız bu yolun, Çakraz-Karaman Köyü arasında kalan 11,8 kilometrelik kesimini bugün hizmete sunuyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hizmete alınan kesimin, zamandan 9,1 milyon lira ve akaryakıttan 1,7 milyon lira olmak üzere toplamda 10,8 milyon lira tasarruf sağlamasını beklediklerini belirterek, “Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu’nun tamamının hizmete girmesiyle de yol mesafesini 15 kilometre kısaltmış olacağız. Böylece turizmden ticarete, yatırımdan tarıma uzanan geniş bir yelpazede Batı Karadeniz bölgemizi çok farklı bir seviyeye taşıyacağız. Toplam yatırım bedeli yaklaşık 1,5 milyar lira olan Çakraz-Karaman Köyü Yolu’nun bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Bu önemli eserin inşasında emeği geçen Ulaştırma Bakanlığımız başta olmak üzere tüm kurumlarımızı, yüklenici firmalarımızı, işçisinden mühendisine herkesi tebrik ediyorum. Ülkemizin ve milletimizin hak ettiği yere ulaşması için çaba harcayan, yatırım yapan, emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA HER BAKIMDAN DAHA GÜÇLÜ, ÜRETKEN VE MÜREFFEH BİR ŞEKİLDE GİRMEK İSTİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, şanlı tarihiyle, medeniyetiyle, değerleriyle büyük bir milletiz. Biz aynı zamanda geleceğe dair büyük hayalleri ve hedefleri olan bir devletiz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023 senesine her bakımdan daha güçlü, daha üretken, daha müreffeh bir şekilde girmek istiyoruz. Bununla da yetinmiyor, 2023 hedeflerimizin rehberliğinde 2053 ve 2071 vizyonlarımızın altyapısını kuruyoruz. Ülkemizin son 19 yılda yazdığı başarı hikâyesinde ulaşım yatırımlarımızın çok büyük rolü vardır. Aynı şekilde 2023 hedeflerimiz ile 2053 ve 2071 vizyonlarımızda da ulaşıma büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

Ulaşım projelerini planlarken ve hayata geçirirken, sadece bugünün problemlerine neşter atmakla kalmayıp, aynı zamanda Türkiye’nin geleceğini garanti altına alacak bir bakış açısıyla hareket ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Göreve geldiğimizde patates deposu yapılması tartışılan, tam 10 hükûmet ve 17 bakan eskiten Bolu Tüneli’ni, adeta rekor sürede bu amaçla hizmete açtık. Asrın projesi Marmaray’ı ve Avrasya Tüneli’ni devreye alarak, Asya ve Avrupa’yı denizin altından iki kez buluşturduk. Bu yatırımlara Osman Gazi Köprüsü’nü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü, Nissibi Köprüsü’nü, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’ni, Erkenek, Cankurtaran, Sabuncubeli, Ovit, Tünellerini ve daha pek çok eseri ekledik. Yine İstanbul-Bursa- İzmir Otoyolu’nu, Kuzey Marmara Otoyolu’nu, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu’nu, Ankara-Niğde Otoyolu’nu inşa ederek 84 milyonun istifadesine sunduk. Ankara Lojistik Üssü’nü, Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı’nı, Kars-Tiflis-Bakü İpek Demiryolu Projesi’ni, Ankara-Etimesgut Yüksek Hızlı Tren Garı’nı, Konya-Selçuklu Yüksek Hızlı Tren Garı’nı hizmete aldık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanı sayısını da 26’dan 56’ya çıkardıklarını belirterek, “Tüm bunları da muhalefetin engellemelerine rağmen hayata geçirdik. Vatan Caddesi’ne, ‘buraya uçak mı indireceksiniz?’ diye karşı çıkanlar. GAP Projesi’ni ‘milletin hakkını yiyecekler’ diye eleştirenler. Keban Barajı için ‘kurbağalara göl yapıyorsunuz’ diyenler. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü ‘buradan mutlu azınlık geçecek’ diye yaftalayanlar. Rahmetli Özal’ın inşa ettiği ikinci köprüyü engellemek için her yola başvuranlar. Sabiha Gökçen Havalimanı’na ‘uçağın inmediği yere havalimanı mı yapılır?’ diyerek güya dalga geçenler. İşte bu zihniyetin günümüzdeki temsilcileri, geride bıraktığımız 19 yıllık dönemde bizim de karşımızdaydı. Kimi zaman mahkemeler yoluyla, kimi zaman yalan furyasıyla, kimi zaman da sokak olaylarıyla ülkemize çağ atlatacak her projemizi sabote etmeye kalktılar” dedi.

“ESERLERİMİZLE ÜLKEMİZİN DÖRT BİR YANINA MÜHRÜMÜZÜ VURMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

“Hayırdan başka laf, kargadan başka kuş bilmeyen” kifayetsizlerin bugün de Kanal İstanbul Projesi’ne aynı saiklerle karşı çıktıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müjdesini 11 yıl önce milletimizle paylaştığımız, ciddi hazırlık yaptığımız, emek verdiğimiz, bilim insanlarının katkısını alarak tekemmül ettirdiğimiz bu vizyon projesini boğmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama biz bunlara aldırmıyor, çapsızların irademizi kırmasına müsaade etmeden doğru bildiğimiz yolda ilerlemeyi sürdürüyoruz. Çünkü biz dertliyiz, bu ülkeye ve millete sevdalıyız. Biz, her akşam yastığa başımızı koyduğumuzda, ‘bugün halk için ne yaptık, Hak için ne yaptık’ diye kendimizi sigaya çekiyoruz. Biz, Merhum Neşet Ertaş’ın o güzel ifadesiyle ‘aşkınan çalışanın yorulmayacağına’ inanıyoruz. Biz, sebat ettiği zaman Türkiye ve Türk Milleti’nin neleri başarabileceğini gayet iyi biliyoruz. Allah ömür, milletimiz de destek verdikçe ülkemize aşkla, şevkle hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda şunları kaydetti: “Tıpkı son 19 yıldır olduğu gibi eserlerimizle; köprüler, hastaneler, yollar, tünellerle ülkemizin dört bir yanına mührümüzü vurmayı sürdüreceğiz. Bugün açılışını yaptığımız yolu, hizmet ve eser siyasetimizin en son nişanelerinden biri olarak görüyoruz. Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu ‘Çakraz-Karaman Köyü Kesimi’nin’ bir kez daha şehirlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenleri tekrar tebrik ediyor, hepinize sevgilerimi, muhabbetlerimi sunuyorum.”

Kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/128685/-ulkemizin-son-19-yilda-yazdigi-basari-hik-yesinde-ulasim-yatirimlarimizin-cok-buyuk-rolu-var-

REKLAM ALANI
Arabic Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Dutch Dutch English English French French German German Italian Italian Portuguese Portuguese Russian Russian Spanish Spanish Turkish Turkish