Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL `DEN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL `DEN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
05.06.2021
A+
A-

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON ) Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Yüksel, Çevre sorunlarına dikkat çekmek ve çevre bilincini artırmak amacıyla 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kutlanmaktadır.

Hızlı nüfus artışı, sanayileşme gibi birçok neden sıralasak da çevre sorunlarının en büyük nedeni bilinçsizliktir. İnsanlar doğanın canlı yaşamındaki önemini fark etmezse, çevreye dair gerekli önlemleri almazsa ve duyarlı davranmazsa çok ciddi küresel çevre sorunlarıyla karşı karşıya gelecektir.

Unutmamalıyız ki sağlıklı bir yaşam için temiz bir doğaya ihtiyacımız vardır. Beden sağlığı, ruh sağlığı için ve kıtlık yaşamamak için doğaya özen göstermeliyiz. Doğa bizim nefes ve besin depomuz, yaşam kaynağımızdır. Doğaya özen göstermedikçe ve zarar verdikçe hem kendimizi hem de gelecek nesilleri tehlikeye atarız.

Cennet vatanımızın güzelliklerini korumak ve yaşatmak için her birimize büyük sorumluluk düşmektedir. Kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, gönüllü kuruluşlarımızla birlikte herkes doğaya saygı göstermeli, zarar vermemeli, çevre bilinci ile hareket etmeli ve çocuklarımızı da bu bilinçle yetiştirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, toplumumuzda çevre bilincinin artmasını temenni ediyor, temiz ve sağlıklı bir dünya diliyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI
Arabic Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Dutch Dutch English English French French German German Italian Italian Portuguese Portuguese Russian Russian Spanish Spanish Turkish Turkish