Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tacikistan Cumhurbaşkanlığı Günü’nü yurt dışında kutluyoruz

Tacikistan Cumhurbaşkanlığı Günü’nü yurt dışında kutluyoruz
REKLAM ALANI
21.11.2023
A+
A-

 

 

 

Tacikistan Cumhurbaşkanlığı Günü’nü yurt dışında kutluyoruz

/2023

Öncesi
Sonraki

 

 

17 Kasım 2023’te Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Günü ve Yüksek Konseyin önemli XVI. oturumunun 31. yıldönümü münasebetiyle Tacikistan Cumhuriyeti’nin Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nde bir etkinlik düzenlendi. Tacikistan Cumhuriyeti. Etkinliğe Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı, Kanada’nın Tacikistan Büyükelçisi (Astana’da ikamet eden), diaspora temsilcileri ve NOMAD Koreografi Akademisi katıldı.

 

 

 

 

 

Tacikistan Büyükelçisi H. Ibodzoda konuşmasında Tacikistan Cumhuriyeti Yüksek Konseyi’nin XVI. oturumunun kaderci ve tarihi önemine, ülkenin bağımsızlık dönemindeki başarılarına ve barış ve ulusal Kurucu’nun en önemli rolüne dikkat çekti. birlik – Ulusun Lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, barış ve istikrarın yeniden tesis edilmesi, ulusal birlik, tarihi hafızanın korunması, sosyal istikrarın geliştirilmesi ve Tacikistan’ın uluslararası arenadaki konumunun güçlendirilmesi konularında Emomali Rahmon’a saygı duydu.

 

16 Kasım 2023’te Seul’de Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Günü onuruna ev sahibi ülkede yaşayan yurttaşların katılımıyla bir gala etkinliği düzenlendi.

Tacikistan Cumhuriyeti’nin Kore Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi S. Kirom, Barışın ve Ulusal Birliğin Kurucusu – Ulusun Lideri, Cumhurbaşkanı’nın değerli katkılarına dikkat çekerek bu önemli tatil vesilesiyle toplananları tebrik etti. Tacikistan’ın saygıdeğer Emomali Rahmon’u, ülkede barış ve birliğin sağlanması ve sağlanması, toplumun sürdürülebilir kalkınması, ekonomik ilerleme, halkın yaşam standardının iyileştirilmesi ve bağımsız Tacikistan’ın dünya sahnesinde statüsünün yükseltilmesi konularında.

 

 

 

16 Kasım 2023’te Moskova’da Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Günü ve Tacikistan Cumhuriyeti Yüksek Konseyi’nin tarihi XVI. oturumunun 31. yıldönümü onuruna Tacikistan Cumhuriyeti çalışanlarının katılımıyla bir etkinlik düzenlendi. Büyükelçilikteki Diplomatik Temsilcilik ve Kamu Konseyi üyeleri, Rusya’daki Tacikistan’ın tüm devlet kurumlarının temsilcileri, ev sahibi ülkedeki Tacik diasporasının liderleri ve aktivistleri ile Tacik öğrenciler.

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti’nin Rusya Federasyonu Büyükelçisi D. Gulmakhmadzoda, kutlama konuşmasında, Barış ve Ulusal Birliğin Kurucusu – Milletin Lideri, Rusya Federasyonu Başkanı’nın tarihi ve kader rolünün yanı sıra önemli katkısını vurguladı. Tacikistan Cumhuriyeti, Tacik devletinin yeniden canlandırılmasında ve Tacikistan Cumhuriyeti’nin gelişmesinde Emomali Rahmon’a saygı duydu. Tacikistan Cumhuriyeti Yüksek Konseyi XVI. Oturumunun ülkemizin hukuki, demokratik ve laik bir devlet olarak gelişmesi açısından tarihi önemine de dikkat çekildi.

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal ağlardaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj _

Twitter’dayız : www.twitter.com/MID_Tajikistan _

Telegram’dayız : t.me/mfa_tj _

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk _

Güney Kore , Kazakistan , Rusya

kaynak:https://mfa.tj/ru/main/view/13760/prazdnovanie-dnya-prezidenta-tadzhikistana-za-rubezhom

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.