Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

RAMAZANDA HER GÜN 6 BİN 500 VATANDAŞA SICAK YEMEK

RAMAZANDA HER GÜN 6 BİN 500 VATANDAŞA SICAK YEMEK
REKLAM ALANI
03.04.2022
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, cömertliğin, misafirperverliğin şehri Şanlıurfa’da her yıl Ramazan Ayı dolayısıyla ailelerin sofralarına sıcak yemek ulaştırarak Halil İbrahim Bereketini yaşatıyor.

 

 

Büyükşehir Belediyesinin kendi tesislerinde özenle hazırlanan ve paketlenen kente özgü kebap ve sıcak yemekler binlerce ihtiyaç sahibi ailenin sofrasına doğru yola çıkıyor.

Ramazan Ayı boyunca 195 Bin vatandaşa sıcak yemek ulaştıracak olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi daha önceden tespiti yapılan yaşlı, engelli, kimsesiz ve ağır hastalıkları bulunan, yemeğini yapamayacak durumda olan vatandaşların kapılarına kadar giderek yardımlaşma ayı olan Ramazan’ın maneviyatını yaşatıyor.

“RAMAZAN AYI BOYUNCA 195 BİN VATANDAŞA SICAK YEMEK”

Şanlıurfalı vatandaşların ve tüm İslam Âleminin mübarek Ramazan Ayı’nı tebrik eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Ramazan Ayı boyunca 195 Bin vatandaşımızın evine sıcak yemek götüreceğiz” dedi.

“TUTMADIĞIMIZ EL GİRMEDİĞİMİZ GÖNÜL KALMAYACAK”

Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi ailelerin kapılarını tek tek çalarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin vatandaşlarımızın emrinde olduğunu belirtiyoruz. Ramazan Ayı boyunca tutmadığımız el, girmediğimiz gönül kalmasın diye ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olarak gönül sofralarına misafir olacağız.

“VATANDAŞIMIZIN GÖNÜL SOFRASINA MİSAFİR OLACAĞIZ”

Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi bir ailenin kapısını çalıyoruz. Yetim bir aile… Evin içerisinde temel ihtiyaçların olmaması durumunda hemen harekete geçerek ailemizin tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Buzdolabından çamaşır makinesine, halısından perdesine kadar tamamlıyoruz. Ailemize yardım elini uzatıyoruz. Akabinde iftar sofralarını kurarak gönüllerince bir iftar yapmalarını sağlıyoruz.

“ŞANLIURFA PAYLAŞMANIN VE DAYANIŞMANIN ŞEHRİDİR”

Şanlıurfa Hz. İbrahim’in şehridir. Bu şehir cömertliği, misafirperverliği ile nam salmış, misafirsiz sofraya oturmayan halkın, paylaşmanın ve dayanışmanın şehridir. Burada misafirler için kurulan sofralar bereketlidir. Ev sahibi misafire hakkıyla hizmet etmenin tatlı telaşını yaşar.

“RAMAZAN SOKAĞINDA ESKİ RAMAZAN GELENEĞİNİ YAŞATACAĞIZ”

Özlem duyduğumuz eski ramazan aylarını yâd edeceğimiz Haleplibahçe Bölgesindeki ‘Ramazan Sokağı’ etkinliklerimizde birbirinden kıymetli sanatçılarımızı, hocalarımızı sizlerle buluşturacağız. Programlarda sema gösterilerinden tasavvuf müziğine, Karagöz’ünden orta oyununa, çocuklar için sürpriz yarışmalardan çeşitli ikramlarına kadar her şeyi hazırladık. Çocuklar çocuk olmanın tadına varırken büyüklerde o eski Ramazan aylarını yeniden yaşayacak.

 

 

BÜLTEN NO : 148
TARİH : 03.04.2022
HABER BAŞLIĞI : RAMAZANDA HER GÜN 6 BİN 500 VATANDAŞA SICAK YEMEK

 

 

REKLAM ALANI
Arabic Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Dutch Dutch English English French French German German Italian Italian Portuguese Portuguese Russian Russian Spanish Spanish Turkish Turkish