Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mikhail Terentyev: Bahar oturumunda Birleşik Rusya’nın girişimiyle Devlet Duması engelli insanları korumaya yönelik yasaları kabul etti

Mikhail Terentyev: Bahar oturumunda Birleşik Rusya’nın girişimiyle Devlet Duması engelli insanları korumaya yönelik yasaları kabul etti
REKLAM ALANI
02.08.2024
A+
A-

Mikhail Terentyev: Bahar oturumunda Birleşik Rusya’nın girişimiyle Devlet Duması engelli insanları korumaya yönelik yasaları kabul etti

2024,

Bunlar arasında, çalışan emekliler için emekli maaşlarının endekslenmesine ilişkin yasa, ölen SVO katılımcılarının ailelerinden engelli çocukların iki emekli maaşı almasına ilişkin yasa, gazilerle mücadele için aylık nakit ödemelerin belirlenmesine ilişkin beyan edilmeme prosedürüne ilişkin yasa yer alıyor.
Başkan adına Birleşik Rusya, 1 Şubat 2025’ten itibaren çalışan emekliler için emekli maaşlarının endekslenmesine ilişkin bir yasa çıkardı. Bugün Rusya’da çalışma çağındaki yaklaşık 4 milyon engelli yaşıyor – Tüm Rusya Derneği başkanı Devlet Duma Çalışma, Sosyal Politika ve Gaziler İşleri Komitesi başkan yardımcısı Mikhail Terentyev , bunun toplamın üçte birinden fazlası olduğunu belirtti. Engelli Kişiler .

“Tüm Rusya Engelliler Derneği, endekslemenin başlatılmasını aktif olarak savundu, çünkü onun yokluğu, istihdamda engelli insanlar için motivasyonu düşüren bir faktördü: engelli maaşı ile mavi yakalı meslekler arasındaki ücretler arasındaki fark küçüktü. Karar 7,87 milyon kişiyi etkileyecek. Yenilikler, doktorlar ve öğretmenler de dahil olmak üzere deneyimli personelin ekonomiye dönmesine olanak sağlayacak” diye konuştu.

Ölen özel operasyon katılımcılarının ailelerinden gelen engelli çocuklar, artık engellilik ve geçimini sağlayan kişinin kaybı için iki emekli maaşı alabilecek.

“Yeni standartlar, ebeveynleri gönüllü oluşumlarda bulunan ve görevlerin yerine getirilmesi sırasında veya sözleşmenin bitiminden sonra ülkeyi savunurken aldıkları ağır yaralanmalar nedeniyle ölen engelli çocuklar ve çocukluktan beri çalışmayan engelliler için de geçerli.” milletvekili hatırlattı.

Devlet Duması, Büyük Vatanseverlik Savaşı’ndaki engelli insanlara, askeri operasyonlara ve ciddi şekilde yaralanan Kuzey Askeri Bölge gazilerine manuel olarak kontrol edilen arabaların sağlanmasını mümkün kılan bir yasayı kabul etti. Fikir daha önce Başkan Vladimir Putin tarafından desteklenmişti .

Çalışma, Sosyal Politika ve Gaziler İşleri Komitesi başkan yardımcısı, “Kişisel ulaşım insanların daha hareketli olmasına, belki de iş bulmasına, ailelerine yardım etmesine olanak tanıyacak” dedi.

“Eğitim Hakkında Kanun”da değişiklik tasarısı kabul edildi. Yenilikler, Psikolojik, Tıbbi ve Pedagojik Komisyonun (PMPC) tavsiyelerine dayanarak engelli çocuklar için özel koşullar yaratma mekanizmasını belirliyor.

“Okulların engelli çocukların eğitim alabilmesi için özel koşullar (binaya erişim, özel eğitim programları, lojistik, personel hususları) oluşturması gerekmektedir. Ücretsiz ders kitapları, didaktik materyaller, özel öğretim yardımcıları ve Rus işaret dili tercümanlarının (işaret dili tercümanları ve işaret dili tercümanları) hizmetlerinin sağlanması da dahil” dedi Mikhail Terentyev.

Ayrıca, özel harekâta katılanların aile bireylerine, ikamet ettikleri yerde vekaleten kayıt yaptırma hakkı tanıyan bir yasa da yürürlüğe girdi. Belge, SVO çalışma grubu tarafından Devlet Dumasına sunuldu.

“Kayıt olurken ve kayıt sildirirken, başvuru sahibinin şahsen bulunması gerekmektedir. Ancak CBO katılımcıları bu koşulu yerine getiremez. Girişim, bu yetkilerin noter veya birlik komutanı tarafından onaylanmış bir vekaletname kullanarak sevdiklerine devredilmesine olanak tanıyor. Yeni norm, uzun süreli tedavi gören veya uzun iş gezilerine çıkan kişiler, Rusya Federasyonu dışında doğan çocukların ebeveynleri ve diğer vatandaş kategorileri için geçerli olacak” diye açıkladı.

Ayrıca, giriş sınavlarının başarıyla tamamlanması koşuluyla, çocukluktan beri engelli olan veya askeri bir yaralanma veya askerlik hizmeti sırasında alınan bir hastalık nedeniyle engelli olan kişiler için orta mesleki eğitim programlarına kaydolma konusunda tercihli bir hakkın oluşturulması da önerilmektedir.

Ayrıca, bahar oturumunda icra işlemlerine ilişkin federal yasada yapılan değişiklikler kabul edildi. Borçlunun kanuni temsilci veya engelli çocuk olması durumunda engelli reşit olmayan çocuğun ve tahsilat konusunda ehliyetsiz olduğu beyan edilen engelli kişinin haklarını korur.

“Emekli aylıklarına federal sosyal katkıların, engelli çocuklar ve engelli engelli kişilerin emekli maaşlarına bölgesel sosyal katkıların toplanmasına ve federal bütçeden geçimini sağlayan kişinin kaybı durumunda emekli maaşlarına yapılan ödemelere karşı da koruma sağlanmaktadır (federal sosyal emekli aylıklarına ek) ve ayrıca, Rusya Federasyonu’nun kurucu kuruluşlarının bütçelerinden geçimini sağlayan kişinin kaybı durumunda emekli maaşlarına yapılan ödemelerin geri alınmasından korunmanın yanı sıra (emekli maaşlarına bölgesel sosyal destek),” diye hatırladı komite başkan yardımcısı .

Ücret ödemesini onaylamayan grup I engellilerin otobüs, troleybüs ve tramvaylardan zorla indirilmesi sorumluluğu tesis edilmiştir.

“Artık bir araç sürücüsü, ücretini ödemeyen ve yanında refakatçi olmadan seyahat eden I. grup engelli bir kişiyi zorla araçtan indirirse, 5 bin ruble para cezası, yetkililer için ise 20 ila 30 bin arasında yaptırım ödemek zorunda kalacak. ruble. Kanun 1 Eylül 2024’te yürürlüğe girecek” dedi Mikhail Terentyev.

Mayıs ayında Devlet Duması, ilk okumada, işverenin engelli kişileri çalıştırma yükümlülüğünü yerine getirmemesi durumunda idari sorumluluğu güçlendiren bir yasa tasarısını kabul etti. İş kotalarına ilişkin mevzuatı ihlal eden veya engelli kişileri işe almayı reddeden vicdansız bir işveren, yetkililere 20 ila 30 bin ruble arasında artırılmış bir para cezası ödeyecek. Ek olarak, işverenler – tüzel kişiler için 50 ila 100 bin ruble para cezası şeklinde idari sorumluluk getirilmektedir.

Temmuz ayının sonunda Devlet Duması, “Gaziler Hakkında” Federal Yasada değişiklikler kabul etti. Onlara göre, gazilerle mücadele için aylık nakit ödemelerin belirlenmesine yönelik beyan dışı bir prosedür oluşturuldu. “Askerlik Hizmeti Kıdemlisi” unvanını alabilecek vatandaşların listesi açıklığa kavuşturuluyor: bunlar DPR Silahlı Kuvvetlerinde, LPR Halk Milislerinde, DPR’nin askeri oluşumlarında ve organlarında görev yapmış veya görev yapmış olanlar, LPR ve yaralanma nedeniyle sakat kalanlar.

80 yaş ve üstü emekliler ve I. gruptaki engelli kişiler için endeksleme dikkate alınarak, emekli maaşlarında 1.200 ruble tutarında aylık artışa ilişkin bir dizi federal yasada değişiklik yapıldı. Ödeme bildirimsiz olarak belirlenecektir. Tutar yıllık olarak Şubat ayında (sigorta emekliliği) ve Nisan ayında (sosyal emeklilik) endekslenecektir.

Hoparlör
Terentyev Mihail Borisoviç
Terentyev Mihail Borisoviç
Parti Etik Komisyonu Üyesi, federal parti projesi “Birleşik Ülke – Erişilebilir Çevre” Koordinatörü, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Çalışma, Sosyal Politika ve Gaziler İşleri Komitesi Başkan Vekili
#Terentyev
#Devlet Duması
#faturalar
#kanun yapma
#yasama girişimiER
#engelli insanlar
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/mihail-terentev-v-vesennyuyu-sessiyu-po-iniciative-edinoj-rossii-gosduma-prinyala-zakony-napravlennye-na-zashitu-lyudej-s-invalidnostyu

 

, , , , , , , ,

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.