Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İlham Aliyev Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreterini kabul etti

İlham Aliyev Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreterini kabul etti
REKLAM ALANI
25.11.2023
A+
A-

 

 

 

 

İlham Aliyev Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreterini kabul etti

 

2023

 

 

 

İlham Aliyev Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreterini kabul etti
24 Kasım’da Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Jassim Muhammed el-Budayvi’yi kabul etti.

 

 

 

Devletimizin başkanı, Körfez İşbirliği Konseyi SPECA Zirvesine katılımı çok takdir ederek, Azerbaycan’ın örgüte üye ülkelerle çok yakın ortaklık ilişkileri bulunduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Körfez İşbirliği Örgütü’ne üye ülkelerin devlet başkanlarıyla kişisel dostane ilişkileri bulunduğunu, bu ülkelerle çeşitli alanlarda işbirliğinin başarılı bir şekilde geliştiğini belirterek, işbirliğinin daha da genişletilmesi için büyük umutların bulunduğunu kaydetti. yatırımlar, yenilenebilir enerji, turizm ve diğer alanlar. Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Cumhuriyetimizde ve Orta Asya ülkelerinde siyasi istikrarın tam olarak sağlandığını, ülkelerimizin siyasi, ekonomik ve demografik faktörler açısından hızla geliştiğini vurguladı.

 

 

 

Devlet başkanı, ülkemizin Orta Asya bölgesiyle bütünleşme sürecinin dinamik olduğunu, Azerbaycan ve Orta Asya ülkelerinin tek jeopolitik, ekonomik ve siyasi alan olduğunu, Hazar Denizi’nin bizi birleştiren bir değer olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, gelecekte Azerbaycan, Orta Asya ve Körfez İşbirliği Konseyi’ne üye ülkeler arasında işbirliği için büyük umutların bulunduğunu belirtti. Devlet başkanı ayrıca, Orta Asya ülkeleri ile Azerbaycan’ın SPECA ile birlikte Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde bir araya geldiğini, Türk Devletleri Teşkilatı ile Körfez İşbirliği Konseyi arasında kurumsal iş birliğinin kurulmasının önemine dikkat çekti.

 

 

 

Genel Sekreter, SPECA Zirvesi’nin Azerbaycan’da düzenlenmesinden dolayı tebriklerini iletti. Konuk, Körfez İşbirliği Konseyi’ne üye ülkelerin Azerbaycan ve Orta Asya ülkeleriyle ilişkilerin kapsamlı bir şekilde geliştirilmesine büyük önem verdiğini kaydederek, çeşitli alanlarda ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaparak, siyasi, ekonomik, yatırım ve yatırım alanlarında büyük umutların bulunduğunu söyledi. diğer yönler.

 

 

 

Toplantıda dünyada artan İslamofobi eğilimleri ve bununla mücadele konuları da ele alındı.

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/62321

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.