Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İlham Aliyev, Bulgaristan Halk Meclisi Başkanını kabul etti

İlham Aliyev, Bulgaristan Halk Meclisi Başkanını kabul etti
REKLAM ALANI
07.03.2024
A+
A-

İlham Aliyev, Bulgaristan Halk Meclisi Başkanını kabul etti
2024
İlham Aliyev, Bulgaristan Halk Meclisi Başkanını kabul etti
4 Mart’ta Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bulgaristan Cumhuriyeti Halk Meclisi Başkanı Rosen Dimitrov Jelyazkov’u kabul etti.

 

 

 

 

 

Rosen Dimitrov Jelyazkov, Bulgaristan Cumhurbaşkanının selamlarını ve cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferden dolayı tebriklerini devletimizin başkanına iletti. Konuk, kendisi adına Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazandığı emin zaferden dolayı tebrik ederek, bunun Azerbaycan halkının devlet başkanımızın politikasına mutlak desteğinin bir ifadesi olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tebriklerden dolayı şükranlarını sunarak, selamlarının Cumhurbaşkanı Rumen Radev’e iletilmesini istedi.

Rosen Dimitrov Jelyazkov, Azerbaycan ile Bulgaristan arasındaki ilişkilerin stratejik ortaklık temelinde geliştiğini vurgulayarak, iki ülkenin parlamento delegasyonlarının uluslararası kurumlardaki işbirliğine dikkat çekti. Azerbaycan’ın kurtarılmış topraklarında yürütülen restorasyon ve inşaat çalışmalarına değindi. Konuk, ülkemizi COP29’a ev sahipliği yaptığı için tebrik ederek, zengin fosil yakıt kaynaklarına sahip olmasına rağmen Azerbaycan’ın yeşil ve yenilenebilir enerji alanında uyguladığı projelerin önemini vurguladı. Bulgaristan’ın Karadeniz’in altına atılacak elektrik kablosu projesine katılma niyetini dile getirdi ve ülkelerimiz arasındaki enerji alanında başarılı işbirliğinin bir bütün olarak uygulandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan’ın uluslararası hukuk ilkelerine uygun olarak toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tamamen yeniden tesis ettiğini belirtti. Ardından Avrupa’nın bazı kurumları tarafından Azerbaycan’a karşı geniş çaplı bir kampanya başlatıldığını ve bunun taraflı olduğunu kaydetti. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde Azerbaycan’a karşı taraflı ve çirkin bir kampanya yürütüldüğünü söyleyen devlet başkanı, böyle bir yaklaşımın heyetimiz açısından kabul edilemez olduğunu vurguladı. Pek çok ülkenin parlamentosunun bu adaletsizliğe karşı tutumunu dile getirdiğini kaydetti.

Hatta Azerbaycan Cumhurbaşkanı, 44 gün süren Vatanseverlik Savaşı’nın 2020 yılında sona ermesinin ardından Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın barışı ilerletme girişimlerine olumlu bir tutum sergilemediğini, aksine Karabağ’da silahlanma ve militarizasyon politikası yürüttüğünü hatırlattı. bu bölgelere büyük miktarda mayın ve mühimmat göndermeye devam etti.

Azerbaycan ile Bulgaristan arasındaki stratejik ortaklık ilişkilerine değinen Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, karşılıklı üst düzey ziyaret ve görüşmelerin önemine dikkat çekerek, geçtiğimiz Aralık ayında Sırbistan’da Rumen Radev ile yaptığı görüşmeyi memnuniyetle hatırladı.

Devlet başkanı, Bulgaristan’ın yeşil enerji projesi çerçevesinde Karadeniz’in altından elektrik kablosu projesine katılma niyetini olumlu bir adım olarak değerlendirdi ve projeye katılan tüm ülkeler tarafından desteklendiğini vurguladı.

Bakü’de Güney Gaz Koridoru Danışma Konseyi çerçevesinde bakanlar toplantısının başarıyla gerçekleştirildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan’ın pan-Avrupa enerji tedarikçisi olduğunu vurguladı ve sekiz Avrupa ülkesine Azerbaycan gazı sağlandığını kaydetti.

Görüşmede, ülkelerimiz arasındaki enerji iş birliği kapsamında SOCAR’ın Bulgaristan’daki ofisinin faaliyet göstermesi memnuniyetle vurgulandı.

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/65037

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.