Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Engelli ve yaşlıların yakınları yardım karşılığında ücret alabilecek. Makaleyi yazan: Andrey Isaev

Engelli ve yaşlıların yakınları yardım karşılığında ücret alabilecek. Makaleyi yazan: Andrey Isaev
REKLAM ALANI
24.07.2024
A+
A-

Engelli ve yaşlıların yakınları yardım karşılığında ücret alabilecek. Makaleyi yazan: Andrey Isaev

2024,

Devlet Duması’ndaki Birleşik Rusya fraksiyonunun lider yardımcısının Rossiyskaya Gazeta’da yayınlanan makalesi
Geçen hafta Rossiyskaya Gazeta’da şu anda mevcut mevzuata getirmekte olduğumuz üç sosyal değişiklik hakkında yazmıştım. Bunlar, ebeveynlere toplu ödeme şeklinde 10 bin rubleyi aşmayan analık sermayesi bakiyesi sağlamayı, daha büyük çocuklar için halihazırda böyle bir ödenek alan bir ailede doğan bir çocuğa basitleştirilmiş bir tek ödenek biçimi tahsis etmeyi ve Sosyal Fonun bölgesel düzeyde sosyal destek önlemleri sağlama konusundaki yetkileri.

Salı günü, bu değişiklikler Devlet Duması tarafından ikinci okumada kabul edildi ve bunların Çarşamba günkü üçüncü okumada dikkate alınması planlanıyor.

Onlarla birlikte Devlet Duması’nın, engelli kişilere bakan kişilere yapılan ödemelerle ilgili bir başka önemli sosyal değişikliği kabul etmesi gerekiyor.

Size 2006 yılında cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, tıbbi bir rapora göre yaşlı bir kişi olan bir grup I engelliye bakan işsiz, sağlıklı vatandaşlar için 1.200 ruble tutarında aylık tazminat ödemesi belirlendiğini hatırlatmama izin verin: Sürekli olarak dışarıdan yardıma ihtiyaç duyan veya 80 yaşını doldurmuş yaşlı bir kişi.

Ancak zaman, bu ödemelerde çözüm gerektiren bir takım sorunların olduğunu gösterdi.

İlk olarak, bunların indekslenmesine ilişkin mekanizma henüz oluşturulmamıştır.

İkinci olarak, ödeme alabilmek için aynı anda bir değil iki başvuruda bulunmanız gerekir: bakıcıdan ve bakılan kişiden.

Üçüncüsü, çalışmayan bir vatandaşın hiçbir şey yapmadan tazminat ödemesi aldığı, engelli veya yaşlı bir kişinin dışarıdan yardım almadan başa çıktığı ve paranın ya bu çalışmayan kişide kaldığı ya da birine aktarıldığı için hayali bakım uygulaması yaygındır. resmi olarak kiminle ilgilenildiği.

Dördüncüsü, bazen boş zamanlarında çalışan bir vatandaş tarafından bakım sağlanır, ancak yasa gereği tazminat alamaz. Ve bu elbette haksızlık.

Yukarıdakilerin hepsiyle bağlantılı olarak, emeklilik mevzuatında, 1 Ocak 2025’ten itibaren tazminat ödemelerinin, bakılan kişinin yaşlılık veya maluliyet sigortası emekliliğine veya sosyal emekliliğine dahil edileceğini varsayan bir değişiklik hazırladık. . Böylece 1 Ocak’tan itibaren 1.200 ruble tutarında emekli maaşı takviyesi almak mümkün olacak.

Değişikliklere göre, bu ikramiye gelecekte I. gruptaki tüm engelliler ve 80 yaşını doldurmuş yaşlılar tarafından alınacak. Halihazırda bakımıyla ilgili olarak tazminat ödemesi yapılan engelli vatandaş sayısı sadece 2,6 milyon kişi ise, önerilen değişiklikler de dikkate alınarak yaklaşık 5,6 milyon kişiye “bakım desteği” verilmesi planlanıyor.

Bu ek, oluşturulduğu emekli maaşıyla aynı sırayla yıllık olarak endekslenecektir (farklı emekli maaşı türleri farklı şekilde endekslenir).

Ödenek başvuru yapılmadan verilecektir, yani ne bakım veren ne de bakılan kişinin başvuruda bulunması gerekmeyecektir.

Hayali bakım sorunu da ortadan kalkacak, engelli ya da yaşlılara doğrudan para gönderilecek.

Onlara bakan kişilerin çalışıp çalışmamaları önemli olmayacaktır (emekli maaşı katkısı hiçbir şekilde buna bağlı olmayacaktır). Ayrıca engelli veya yaşlıların yakınları da Uzun Süreli Bakım Sisteminde işe girerek sevdiklerine sürekli yardım etmeleri karşılığında maaş alabilecek.

Hoparlör
İsayev Andrey Konstantinoviç
İsayev Andrey Konstantinoviç
Halk Programının “İyi iş – evde refah” yönünün koordinatörü, “Birleşik Rusya ile kariyerim” federal parti projesinin koordinatörü, Partinin yasama faaliyetlerinden sorumlu Uzman Konseyi Başkan Yardımcısı, “ Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması’ndaki BİRLEŞİK RUSYA” fraksiyonu
#Isaev
#madde
#rus gazetesi
#sosyal Destek
#engelli ve yaşlılara bakım
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/rodstvenniki-invalidov-i-prestarelyh-lyudej-smogut-poluchat-zarplatu-za-osushestvlenie-pomoshi-statya-andreya-isaeva

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.