Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Çalıştay’nın açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Çalıştay’nın açılışına katıldı
REKLAM ALANI
13.03.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Çalıştay’nın açılışına katıldı

.2023

“Eğitim sektöründe kriter ve mekanizmaların oluşturulmasıyla ortaya çıkacak kalite, eğitimi ileriye taşıyacak”

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) ile Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) iş birliğinde Golden Tulip Hotel’de düzenlenen Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Çalıştayı’nın açılışına katıldı.
Konuşmasına, 6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’deki üniversite öğrencilerinin önemli bir bölümünün Türkiye’den geldiğini belirtip deprem bölgelerindeki 13 bin öğrenciden birçoğunun KKTC’ye dönerek eğitimine devam etme planı yaptığını dile getirdi.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, depremzede öğrencilerle ilgili izlenecek yolun en kısa sürede açıklanması gerektiğini ifade ederek Meclis’te de bu konuda komiteler kurulduğunu, bir an evvel kararların alınması ve kaynakların ayrılması gerektiğini belirtti.
KKTC üniversitelerinden mezun olan uluslararası öğrencilerin fahri elçiler olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, farklı ülkelerden gelip KKTC’de üniversite eğitimi gören birçok kişinin ülkelerinde bakan, milletvekilli, hâkim olduğunu söyledi.
Bu sürecin güçlenerek devam etmesi gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, sektörde ilk yılların en zoru olduğunu; tecrübe, bilgi ve kurumsal hafıza sayesinde ilerlemenin çok daha kolay olacağını dile getirdi.

Eğitim sektöründe kriter ve mekanizmaların oluşturulmasıyla ortaya çıkacak kalitenin, eğitimi ileriye taşıyacağını belirten Cumhurbaşkanı Tatar; “Tanınmıyor olabiliriz ama bu ülkede asırlardır var olma mücadelesi verdik” diyerek bunun getirdiği özgüvene işaret etti.
“Eğitim sektörü, kalıcı sektör”

Eğitim sektörünün, turizm sektöründen farklı olduğunu, kalıcı bir sektör olan eğitim sektörünün sürekli büyüme potansiyeline sahip olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, eğitim sektöründe turizmden daha ileri bir noktaya gidilebileceğini söyledi.

 

 

 

Cumhurbaşkanı tatar, eğitimin sadece kitaptan okunan derslerden ibaret olmadığını, bir kültür ve yaşam biçimi olduğunu ifade ederek kısa günün kârı deyip büyük fedakârlıklarla oluşturulan kurumsal yapıyı, elde edilen imajı lekelemenin ayıp ve günah olduğunu vurguladı.
Gelinen noktada sektörü büyütmenin ve güçlendirmenin, başlangıç noktasına göre daha kolay olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar bunun için çalışmanın, herkesin görevi olduğunu dile getirdi.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-yuksekogretimde-kalite-guvencesi-ve-akreditasyon-calistaynin-acilisina-10780

 

 

 

REKLAM ALANI
Arabic Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Dutch Dutch English English French French German German Italian Italian Portuguese Portuguese Russian Russian Spanish Spanish Turkish Turkish