Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Doğal Kaynaklarda Verimlilik ve Alternatif Enerji Çözümleri Çalıştayı’na katıldı:

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Doğal Kaynaklarda Verimlilik ve Alternatif Enerji Çözümleri Çalıştayı’na katıldı:
REKLAM ALANI
23.03.2023
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Doğal Kaynaklarda Verimlilik ve Alternatif Enerji Çözümleri Çalıştayı’na katıldı:

 

 

.2023
“İki eşit egemen devletin iş birliğinde doğal kaynakları paylaşmaya hazırız”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA), mevcut doğal kaynakların daha verimli kullanılması yanında yenilikçi enerji teknolojileri ile enerji kaynaklarının durumunu değerlendirmek amacı ile İTÜ Kuzey Kıbrıs ev sahipliğinde düzenlediği Doğal Kaynaklarda Verimlilik ve Alternatif Enerji Çözümleri Çalıştayı’na katıldı.
Grand Pasha Lefkoşa Otel’de yer alan çalıştayın açılışında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türkiye Bilimler Akademisi tanıtım filmi gösterildi. Ayrıca Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın mesajı da okundu.

 

 

 

İki gün sürecek çalıştayda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’den KKTC’ye gelen suyu Güney Kıbrıs ile paylaşmaya hazır olduklarını yineleyerek, “İki eşit egemen devletin iş birliğinde hem suyu hem de ada etrafındaki doğal zenginlikleri Güney Kıbrıs ile paylaşmaya hazırız” dedi.
Rum Yönetiminin buna yanaşmadığını çünkü tek devlet olarak “Kıbrıs Cumhuriyeti”ni gördüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “KKTC’yi ortadan kaldırmak ve Kıbrıs Türkü’nü bu cumhuriyete yama yapmak istiyorlar” diye konuştu.
Eşit egemen iki devletin kabulü ile görüşme masasına oturacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, “Bizim yeni siyasetimiz KKTC’nin eşit egemen bir devlet olarak kabulüdür. Anavatan Türkiye de bu konuda en büyük destekçimizdir” vurgusu yaptı.
Bu önemli toplantıyı düzenleyenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, uluslararası toplantılarda da söylediği gibi ülke yararına olan şeylerin akıl yolu ile yönetilmesi gerektiğini kaydetti.
“Biz Kıbrıs’ta eşit statümüzün kabulü olmadan Kıbrıs konusundaki görüşme masasına oturmayacağız dedik. Anavatan Türkiye de buna tam destek verdi” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, ancak ortak projelerde birlikte çalışmaya karşı olmadıklarını belirtti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Güney Kıbrıs’ın, KKTC’yi tanımamakta ısrarcı olmasının her iki tarafın da çıkarına olacak projelere sırt çevirmesine neden olduğunu vurgulayarak, Türkiye’den KKTC’ye asrın projesi ile taşınan suyu Güney Kıbrıs ile paylaşmaya hazır olduklarını kaydetti.
-“Kıbrıs Türkü’nü yama yapmak istiyor”

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, “Biz bu suyu Güney ile de paylaşabileceğimizi söyledik. Eşit egemen iki devletin iş birliği ile ada etrafındaki doğal kaynaklar da paylaşılabilir. Ancak Güney, tek devlet var ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ diyor ve KKTC’yi ortadan kaldırarak, Kıbrıs Türkü’nü bu cumhuriyete yama yapmak istiyor” dedi.
Konuşmaların ardından TÜBA Başkanı Şeker, Cumhurbaşkanı Tatar ve Büyükelçi Feyzioğlu’na kitap takdim etti.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-dogal-kaynaklarda-verimlilik-ve-alternatif-enerji-cozumleri-10820

 

 

REKLAM ALANI
Arabic Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Dutch Dutch English English French French German German Italian Italian Portuguese Portuguese Russian Russian Spanish Spanish Turkish Turkish