Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Birleşik Rusya, seçimlerin ana kademelerinde aday gösterme işlemini tamamladı

Birleşik Rusya, seçimlerin ana kademelerinde aday gösterme işlemini tamamladı
REKLAM ALANI
23.07.2024
A+
A-

Birleşik Rusya, seçimlerin ana kademelerinde aday gösterme işlemini tamamladı

2024,

Partiden yaklaşık 1,9 bin aday aday gösterildi
Adaylık süreci bir buçuk ay sürdü – 2 Haziran’da St. Petersburg valiliği görevine aday gösterilmesiyle başladı ve 19 Temmuz’da Tula Şehir Duması milletvekilleri adaylarının aday gösterilmesiyle sona erdi.

“Sonbaharda yapılacak ana seçimlerde 1.299 milletvekilinin görev süresi dolacak ve çeşitli kademelerin başkanları değiştirilecek. Parti 1.890 aday gösterdi. Bunların çoğu yasama meclisleri düzeyindedir. 659 sandalye kapılacak; Birleşik Rusya 1.092 adayı aday gösterdi. Şehir Duması düzeyinde 21 bölgede 610 sandalye için 770 adayı aday gösterdik. Devlet Duması ara seçimleri üç bölgede yapılacak. Parti iki adayı gösterdi ve birini daha destekledi” dedi partinin Genel Konseyi sekreter vekili Vladimir Yakushev .

Birleşik Rusya ayrıca Abakan ve Anadyr başkanlarının seçimleri için aday, bölgelerin üst düzey yetkililerinin seçimleri için de 24 aday gösterdi. Rusya Federasyonu’nun dört konusunda bölgesel parlamentoların milletvekilleri tarafından seçilecekler. Parti adaylara yönelik önerilerini yapacak.

“Milletvekilliğimizi en az yüzde 70 oranında yenilemeyi planlıyoruz. Parti adayları arasında mevcut milletvekili sayısının yalnızca %30’u var. Bu yılın önemli bir yeniliği, ön oylamanın tüm kazananlarının Birleşik Rusya ekibine katılma zorunluluğudur. Şu anda adaylarımızın yüzde 53’ünün parti kartı var, geri kalanı partinin destekçisi oldu” dedi.

Adaylar arasında çok sayıda genç var; yüzde 15’i kadınlar, yüzde 30’u kadınlar. Sosyal alanların temsilcileri, kamusal aktivistler – %40’tan fazlası.

“Elbette SVO katılımcıları hakkında bir şeyler söylemeden geçemeyeceğiz. Geçen yıla göre adaylarımız arasında neredeyse dört kat daha fazla kişi vardı. Şu anda Birleşik Rusya’dan tüm seçim düzeylerinde 375 özel harekât savaşçısı aday gösterildi. LSG aracılığıyla devam eden tanıtım da dikkate alındığında bu sayı daha da artacaktır. Bu da adamların sadece cephede değil, ülkeye de faydalı olmak istediklerini doğruluyor” diye sözlerini tamamladı Vladimir Yakushev.

Hoparlör
Yakushev Vladimir Vladimiroviç
Yakushev Vladimir Vladimiroviç
Geçici olarak Parti Genel Konseyi Sekreteri vekili, Rusya Federasyonu Başkanı’nın Ural Federal Bölgesi Tam Yetkili Temsilcisi
#Yakushev
#seçim2024
#aday adaylığı
#EDG2024
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-zavershila-vydvizhenie-kandidatov-na-osnovnyh-urovnyah-vyborov

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.