Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bilgehanelerdeki Hafızlık Hazırlık Öğrencilerinden Sevindiren Başarı

Bilgehanelerdeki Hafızlık Hazırlık Öğrencilerinden Sevindiren Başarı
REKLAM ALANI
22.06.2021
A+
A-

Bilgehanelerdeki Hafızlık Hazırlık Öğrencilerinden Sevindiren Başarı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere yönelik faaliyetlerinden olan Bilgehanelerde bu dönem hafızlık hazırlık programını başarıyla tamamlayan 56 öğrenci, Mustafa Büyükkaplan Hafızlık İmam Hatip Okulu’nun sınavlarında başarılı olarak hafızlık eğitimi almaya hak kazandı.
Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgehanelerde, Hafız İmam Hatip Okullarına gitmek isteyen öğrencilere hafızlık hazırlık eğitimleri sürüyor.

Konya’daki 7-14 yaş arası öğrencilerin milli ve manevi değerlerle yetişmesi için çalışmalar yapan Bilgehanelerde; ders destek programları, atölye ve etkinlikler salgın nedeniyle çevrimiçi olarak yapılıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hafız İmam Hatip Okullarına gidebilmek için ilkokul 4. sınıftan sonra Bilgehanelerde bir yıl boyunca hafızlık hazırlık eğitimi alan 56 öğrencinin sınavda sorumlu oldukları tüm ezberleri, mahreç eğitimleri ile Tarih, Fen Bilimleri, Matematik, Türkçe derslerinden sorumlu oldukları kısımları başarıyla tamamladığını dile getirdi.

Öğrencilerin tamamının eğitimin ardından girdikleri Mustafa Büyükkaplan Hafızlık İmam Hatip Okulu’nun yazılı ve sözlü sınavlarını başarıyla geçerek hafızlık eğitimi almaya hak kazandığını kaydeden Başkan Altay, “Tüm öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Allah hafızlıklarını tamamlamayı ve ömür boyu yaşamayı nasip etsin.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı hizmet veren Bilgehaneler, yaz etkinlikleri kapsamında birçok atölye, etkinlik, milli ve manevî eğitimi yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleştirecek.

Kaynak:https://www.konya.bel.tr/haberayrinti.php?haberID=7993

REKLAM ALANI
Arabic Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Dutch Dutch English English French French German German Italian Italian Portuguese Portuguese Russian Russian Spanish Spanish Turkish Turkish