Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Başkan Merkez Bankası yöneticileriyle toplantı yaptı

Başkan Merkez Bankası yöneticileriyle toplantı yaptı
REKLAM ALANI
05.09.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Akorda

Başkan Merkez Bankası yöneticileriyle toplantı yaptı

2023

 

 

 

Devlet başkanı, Merkez Bankası’nın yeni başkanı Timur Süleymanov’u Merkez Bankası liderliğine tanıttı. Kassym-Jomart Tokayev’in vurguladığı gibi, yeni atanan başkan mali ve ekonomik alanda geniş deneyime sahip ve mali düzenleyici kurumun faaliyetleriyle derinden ilgileniyor.

 

 

 

Yapılan çalışmalardan dolayı Galymzhan Pirmatov’a teşekkür eden Cumhurbaşkanı, alınan tedbirler sayesinde makroekonomik ve finansal istikrarın sağlandığını kaydetti.

 

 

 

Devlet başkanı, Merkez Bankası’na enflasyonun düşürülmesi, finansal teknolojiler ve yeniliklerin geliştirilmesi ve ulusal ödeme sisteminin gelecek yıl tam olarak başlatılması konusunda önemli görevler verildiğini söyledi.

– Yeterli ticari kredi sağlama görevini düşündüğümüz ilk yıl değil. Bu çalışmaların hızlandırılması gerektiğini daha önce Kazakistan halkına mesajımda belirtmiştim. Yeni yaklaşımların, araçların ve mekanizmaların devreye sokulmasını aktif olarak teşvik etmek için bu konuya dengeli çözümler bulmak önemlidir. Uluslararası mali işbirliği ve Merkez Bankası’nın üçüncü ülkelerin merkez bankaları ve mali kurumlarıyla etkileşimi konusuna özellikle dikkat edilmelidir. Mevcut jeopolitik koşullarda, küresel düzenleyicilerin finansal sistemimizle ilgisi giderek artıyor. Kassym-Jomart Tokayev, bu nedenle bu tür ilişkilerin kurulmasında “altın ortalamanın” bulunmasının ve ülkenin mali güvenliğine yönelik risk ve sonuçların doğru bir şekilde değerlendirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

 

 

 

Başkan, Merkez Bankası personelinin belirlenen tüm görevleri yerine getirebileceğine olan güvenini dile getirdi.

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/prezident-provel-soveshchanie-s-rukovodstvom-nacionalnogo-banka-48334

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.