Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Birleşik Rusya aktivistleri, Pskov’un Nazi işgalcilerinden kurtarılmasının 80. yıldönümü kutlamalarına katıldı

Birleşik Rusya aktivistleri, Pskov’un Nazi işgalcilerinden kurtarılmasının 80. yıldönümü kutlamalarına katıldı
REKLAM ALANI
24.07.2024
A+
A-

Birleşik Rusya aktivistleri, Pskov’un Nazi işgalcilerinden kurtarılmasının 80. yıldönümü kutlamalarına katıldı

2024,

Kutlamalar birkaç gün sürecek
Bunlardan en önemlilerinden biri Pskov’daki Meçhul Askerin Mezarı’ndaki miting ve Ebedi Ateş’e çiçek serilmesiydi. Ciddi yas törenine şehrin ve bölgenin üst düzey yetkilileri, çeşitli düzeylerdeki milletvekilleri, Birleşik Rusya aktivistleri, sosyal aktivistler ve şehir sakinleri katıldı.

“Bir asker olarak bir şehrin özgürleştirilmesinin ne anlama geldiğini anlıyorum. 80 yıl önce topraklarımıza barış geri döndü. Adamlarımız şu anda özel harekât bölgesinde, onlardan hiçbir farkı yok, onlar da faşistlerle savaşıyor. Bugün, Pskov’un kurtarıldığı günde, halkımız ve kazananlar için yalnızca duygular, sevinç, mutluluk ve gurur hissediyorum,” dedi Pskov bölgesinden Senatör Alexey Naumets.

Birleşik Rusya’nın Pskov şehri yerel şubesi sekreteri Valery Filimonov, şehir okullarında öğretmenlerin bu tatilin tarihi hakkında konuştuğunu kaydetti.

“Bu gün, Birleşik Rusya üyeleri, bu şehrin kurtuluşunun yıldönümü şerefine tüm anıtlara, tüm askeri mezarlara çiçekler bıraktı. Ve bunu sonsuza kadar sürdüreceğiz” dedi.

Valery Filimonov, Birleşik Rusya üyelerinin çocuklarla çalıştığını, okullara gittiğini, cesaret üzerine dersler verdiğini vurguladı.

Partinin Pskov bölge şubesi sekreteri Devlet Duması milletvekili Alexander Kozlovsky, Pskov’un Rusya’nın en konforlu ve yeşil şehirlerinden biri olduğunu kaydetti.

“Şehrin, tüm bölge sakinlerinin gurur duyması gereken çok zengin bir tarihi geçmişi var. Kanlı çatışmalar yaşandı – üç yıllık işgal sırasında Pskov’da neredeyse 290 bin Sovyet savaş esiri öldü ve savaş yıllarında toplamda yaklaşık bir milyon askeri ve sivil mahkum, önemli bir ulaşım merkezi olan Pskov’dan geçti. Alman arkası” dedi.

Büyük Vatanseverlik Savaşı sırasında şehrin büyük acı çektiğini hatırlayalım. 9 Temmuz 1941’de Alman ordusu tarafından yakalandı ve 23 Temmuz 1944’te serbest bırakıldı. 2009 yılında Pskov, Birleşik Rusya’nın yardımıyla “Askeri Zafer Şehri” unvanını aldı.

 

 

Hoparlör
Naumets Alexey Vasilievich
Naumets Alexey Vasilievich
Rusya Federasyonu Senatörü
#Pskov bölgesi
#İkinci Dünya Savaşı
#Bayram
#bölgeler
#Kozlovski
#Filimonov
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/aktivisty-edinoj-rossii-prinyali-uchastie-v-prazdnovanii-80-j-godovshiny-osvobozhdeniya-pskova-ot-nemecko-fashistskih-zahvatchikov

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.