Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Birleşik Rusya, üç bölge başkanlığına adaylık konusunda Cumhurbaşkanına teklif sundu

Birleşik Rusya, üç bölge başkanlığına adaylık konusunda Cumhurbaşkanına teklif sundu
REKLAM ALANI
27.07.2024
A+
A-

Birleşik Rusya, üç bölge başkanlığına adaylık konusunda Cumhurbaşkanına teklif sundu

2024,

Kırım ve İnguşetya cumhuriyetleri ile Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nin başkanları bölgesel parlamento milletvekilleri tarafından seçilecek, en yüksek yetkilinin dolaylı seçimleri de Ugra’da yapılacak
Genel Konsey Sekreter Vekili Vladimir Yakushev , Birleşik Rusya’nın ilk üç bölgede mevcut liderleri desteklediğini vurguladı .

“Meclisteki partilerin her biri Cumhurbaşkanına en fazla üç aday gönderebilir. Partinin Genel Kurulu, Kırım Devlet Başkanı Sergei Aksenov , İnguşetya- Makhmud-Ali Kalimatov ve Kabardey-Balkarya- Kazbek Kokov’u destekleme kararı aldı . Meslektaşlarımız partinin Yüksek Kurulu üyesidir ve kendilerine emanet edilen bölge sakinlerinin güvenini taşırlar” diye konuştu.

Vladimir Putin , siyasi partilerin tüm tekliflerini topladıktan sonra üç adayı ilgili yasama organlarına sunacak. İnguşetya Cumhuriyeti’nin başkanının seçilmesi konusundaki oylama 8 Eylül’de, Kırım ve Kabardey-Balkar’ın başkanlarının seçilmesi konusunda ise en geç 23 Ekim’de yapılacak.

Vladimir Yakushev ayrıca Birleşik Rusya’nın daha önce Tyumen bölgesi valisine Ugra başkanlığına adaylar konusunda tekliflerde bulunduğunu hatırlattı. Parti, bölge başkanı vekili Ruslan Kuharuk , Partinin bölge şubesi sekreteri, Ugra Duma başkanı Boris Khokhryakov ve senatör Alexander Novyukhov’un adaylıklarını destekledi . Vali Alexander Moor , 29 Temmuz’a kadar tüm siyasi partilerden beş adayı Başkana sunacak.

18 Ağustos’a kadar Vladimir Putin, 8 Eylül’de yapılacak oylama için bunların üçüne ilişkin teklifleri Özerk Okrug Dumasına gönderecek.

Hoparlör
Yakushev Vladimir Vladimiroviç
Yakushev Vladimir Vladimiroviç
Geçici olarak Parti Genel Konseyi Sekreteri vekili, Rusya Federasyonu Başkanı’nın Ural Federal Bölgesi Tam Yetkili Temsilcisi
#Yakushev
#bölge başkanları
#bölgeler
#Kırım Cumhuriyeti
#İnguşetya Cumhuriyeti
#Kabardey-Balkar Cumhuriyeti
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-vnesla-prezidentu-predlozheniya-po-kandidaturam-glav-tryoh-regionov

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.